• Matinal Hunedorean
0 Comments

COVID-19 a bulversat complet viața populației. Nici județul nostru nu a fost ocolit.
Lipsa unei coordonări politice concrete, bâlbele de la nivelul județului, dar și lipsa totală în spitale a organizării unui comandament de criză și totodată a unei comunicări eficiente au provocat așezarea pe podiumul Covid a județului Hunedoara.
Comunicarea deficitară la nivel instituțional duce la creșterea nivelului de panică în rândul cetățenilor din județ, cu siguranță.
Și nu observ implicarea niciunui factor.
Se vrea ca totul să “curgă de la sine”. Precum legea de care uităm să ținem cont.
Avram și Bobora dau bani după ce Spitalul a intrat în carantină, #Ridzi este mai preocupat de “dezinfecție” și nu identific motivul.
Populația ar vrea să știe concret ce achiziții de echipamente au făcut spitalele, dacă medicii (vorbesc de întreg personalul medical inclusiv personal sanitar mediu și auxiliar) sunt protejați și dacă ei vor fi în siguranță în caz că ajung la spital. Probabil că presa poate să lămurească aceste aspecte având o relație comunicațională cu instituțiile.
Se așteaptă Planul 4 prin care fiecare spital va trata cazurile de Covid.
Sunt Spitalele noastre pregătite? S-au făcut achizițiile necesare? Cine ne răspunde?
Auzim despre medici care își dau demisia, care pleacă din carantină, vorbindu-se mai puțin însă de medicii care se pensionează ACUM.
La nivelul județului urmează să se îndrepte privirile spre spitalele din Valea Jiului. Sunt acestea pregătite? Știm că SUP a fost la un moment dat și el unul dintre Spitalele care a avut astfel de cazuri și cu greu a făcut față. (nu sunt sigur nici acum că cineva a stabilit corect traseul epidemiologic și că problemele sunt rezolvate, dar asta e doar părerea mea).
Sănătate tuturor!

Dami Stepan

Author

admin@matinalhunedorean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *