• Matinal Hunedorean
0 Comments

NIMENI nu știe ce simte un om, nici câtă credință are și nici ce, cât, cum și pe cine iubește. Pentru că nu toți își manifestă public credința și dragostea….,,
Paul, cu o față abătută și gânditoare, se întâlnește cu prietena lui Laura într-un bar să bea o cafea. Deprimat, se descarcă spunându-i problemele lui… cu munca, cu banii, relația cu iubită lui… Totul părea că merge rău în viața sa… Laura bagă mână în geantă, scoase o bancnotă de 500 € și-i spuse:
– Vrei bancnota asta?
Paul, un pic confuz la început, i-a răspuns:
– Binenteles,Laura… sunt 500 €. Cine nu i-ar vrea?
Atunci Laura luă bancnota întru-unul din pumni și-o mototoli până când a făcut o mingiuța… Arătându-i mingiuța mototolită, l-a intrebat din nou pe Paul:
– Și acum, o mai vrei?
-Laura, nu știu ce vrei sa demonstrezi cu asta, dar sunt tot 500 €. Binenteles că-i vreau dacă mi-i dai.
Laura, desfăcu bancnota, o aruncă pe jos și o călca în picioare, apoi o ridică murdară.
– Tot o mai vrei?
– Uite, Laura, tot nu înțeleg ce vrei să spui, dar este o bancnotă de 500 € și atâta timp cât nu o rupi, are aceeași valoarea…
– Paul, trebuie să știi că, chiar dacă uneori nu iese cum vrei, chiar dacă viață te mototolește sau te călca în picioare, continui să fii la fel de valoros cum ai fost mereu… Ceea ce trebuie să te întrebi este cât valorezi în realitate și nu cât ești de lovit la un moment dat.
Paul rămase privind-o pe Laura fără să spună nimic, timp în care impactul mesajului pătrundea în mintea sa…
Laura a pus bancnota mototolită lângă ea pe masă și cu un zâmbet complice a adăugat:
– Poftim, pastreaz-o, pentru ca să-ți amintești de asta când te simți rau… dar îmi datorezi o bancnotă nouă de 500 euro pentru a o putea folosi cu următorul preieten care va avea nevoie.
L-a pupat pe obraz și s-a îndreptat spre ieșire.
Paul a privit din nou bancnota, a zâmbit, a pus-o bine și cu o energie nouă a chemat ospătarul să plătească nota…
De câte ori nu ne îndoim de propria noastră valoare, de ceea ce merităm întradevăr mai mult și că putem reuși dacă ne-o propunem?

Author

admin@matinalhunedorean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *