• Matinal Hunedorean
0 Comments


Vremuri de mare cumpana, trebuiau luate urgent decizii importante. Imparatul la sfat cu Marele Sfetnic si cu Vistiernicul. Constata ei ca este mare nevoie de informatii. Spionajul era inca in proiect, in dezbatere publica.
– Am o idee Maria Ta, ce-ar fi sa apelam la internet. Aflam si ce ne intereseaza, aranjam si ploile, facem si un pic de publicitate…Mai transmitem si un mesaj pozitiv, mai dam un like, stie Maria Ta.
– Sfetnice, ai inebunit, internetul nu s-a inventat inca. Ce tot vorbesti acolo?
– Ba nu Va fie cu suparare, s-a inventat. Este adevarat, doar cel oral ca nici scrisul nu este inca la moda. Avem si noi www.lenuta.regat sau www.marioaralutimpitu.regat, etc. De accesat este simplu, doar le chemi la tine si gata linkul. Parola de regula este o legatura de ceapa sau in cazul celor mai documentate, un banut. Daca le-ai pornit, nu le mai opresti usor. Oprirea se face mecanic. Au si baze serioase de date, de la biserica, de la scoala, din tirg, etc. Cred ca se poate si cu abonament.
Partea proasta este ca fiind totusi birfa, trebuie sa fii foarte atent sa verifici informatia din mai multe surse ca nu stiu de ce au tendinta sa creasca volumul informatiilor prin aport personal.
Cind am inceput sa folosesc internetul, am crezut ca toate adresele sunt de genul feminin, dar spre surprinderea mea am constatat ca sunt si de genul masculin.
Ce trebuie sa mai stie Maria Ta este ca informatiile furnizate sunt, sigure, posibile si probabile. Putina lume face distictia intre ele, si este foarte important sa faci distinctie ca altfel ajungi la nebuni instantaneu. Eu am aflat despre mine de exemplu ca am doua perechi, traiesc cu mama, mi-am mazilit baiatul si Maria Ta stie ca am fata. Ca toata ziua ma invirt in jurul cozii sa-i fac pe plac MarieiTale.
– Si despre mine ce zice internetul?
– Cred ca nu este cazul sa va incepeti ziua cu vreun genocid, mai bine haideti sa hotarim daca accesam sau nu.
– Eu zic sa purcedem la treaba, ce zici vistiernice?
– Daca nu-i cu bani, logic ar fi sa incercam.
– Eu va sugerez totusi sa chemam si seful garzii regale. Este spaima internetului local. Un fel de antivirus dar sterge fisierele cu autor cu tot. Nu da delete doar fisierului, ci intregului calculator sau laptop cu mostenitori cu tot. Se spune ca din acest motiv vor aparea in viitor intii programele de restore si abia mai tirziu de delete.Amintirea acestor vremuri vor influenta puternic generatii intregi de viitori programatori, Maria Ta…

Turdean Nicolae

Author

admin@matinalhunedorean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *